Mérlegelés

A legtöbbünknek már a család és a munkahely közötti mérlegelés komoly stresszt okoz. Arról meg végképp nem beszélve, milyen stresszt képes okozni ha nincs munka, vagy annyi van, hogy eltűnik végül a család, akiket valójában addig szinte sose látunk.

Ráadás, hogy aki vállalkozik, termel, annak se fenékig tejfel. Egy család helyett többért van felelősség. Vevőt, megrendelőt se egyszerű találni, ott a fizet-e kockázata éppúgy, mint a milyen lesz a termés a mezőgazdaságban. Egyszerre termelni és értékesíteni se könnyű.

Hát még mikor fő a fejünk, merre keressük az egészséget... Mert a nagy rohanásban csak épp bekapunk valamit amit meglátunk, inni nem iszunk, mert ki tudja mikor lesz mód ha menni kell. Mire végzünk már se kedv, se idő, se erő a főzőcskéhez.

Aztán meg betegesek a gyerekek, allergiás az egész család. A folytonos apró betegségekből egyre nagyobbak lesznek és megy tovább a mókuskerék...

Bezzeg régen! Ha más nem, a nagyi megfőzött estére a családokban. Hiszen vagy el se járt dolgozni, vagy nyugdíjas volt már. A szomszéddal meg lehetett beszélni, szállítsa házhoz amit tőlünk rendeltek, némi ellenszolgáltatásért cserébe. A másik szomszédasszony ránézett a gyerekekre ha később értünk haza. Most meg? Már rég nincs ilyen...

Átéljük mindezeket napról napra. Miközben lehet, hogy karnyújtásnyira a megoldás. Tanfolyamaink, tréningjeink elsősorban ezekre is kínálnak alternatívákat. Néha szokatlan módszerekkel, mert mi még emlékszünk a bezzeg időkre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak.